Prejudecati?

maini

Dacă e vorba de prejudecăti eu li-s tata lor! Doamne ce de prejudecati au oamenii care nu sunt cu Dumnezeu! Hai să începem de la cele mai simple:
Dacă o pisica iţi taie calea, e mare încurcatura, trebuie să stuchi de 3 ori în sân şi să dai ochii peste cap, să te uiţi în sus. Dar dacă e şi neagră, oooo, e grav de tot, trebuie să faci 7 pasi înapoi, să stuchi în sân , dar trebuie să mergi cu spatele şi să nu care cumva să te întorci şi să mergi cu fata, că legitimezi ghinionul! Săraca mâţă de unde să ştie ea, ce mare dezastru face când trece strada…
Dacă mergi într-o poiană , şi te aşezi pe iarbă, trebuie neapărat să-ţi rupi de pe tine un fir de aţă, şi să arunci pe locul respectiv, altfel ielele, iţi vor face viaţa grea. Dacă umbli cu haine de naylon nu te du în pădure că e jale…
Dacă ai uitat ceva, vai să nu cumva să te întorci căci o sa-ţi meargă, rău! Nici dacă ai uitat cheile de la maşina?!
Dacă te uiţi la un copil când e culcat, pe deasupra, s-ar putea ca copilul facă ochii câş! Cred ca toţi ne-am uita cu un ochi la slănină şi unul la făină…
Să nu dai cu piatra în câine, că te ţine minte şi te latră mereu! Deci care latră ăla e…
Cui pe cui se scoate- cred ca a facut mai mult rau decât bine
Femeile sunt şoferiţe proaste!? Procentul de accidente raportat la numărul de şoferi e în defavoarea bărbaţilor
Un baiat poate să întârzie mult în noapte, dar o fată dacă nu vine la timp acasă, ceva nu e în regula! Discriminare sexuala?
Dacă te-ai împiedicat de un prag, la intrarea într-o casă, înseamnă că nu ve-i fi primit tocmai bine. Deci să înţeleg că dacă mă uit bine pe unde merg, voi mânca şi voi bea pe săturate?
Dacă mireasa la nuntă nu-şi schimbă costumatia, şi nu se leaga la par, nu va fi niciodată o gospodină desăvârşită. Înseamnă că în bentiţa aia stă stiinta de a face papa!!!
Dacă se vede o mireasă una cu alta, când se duc la preot, nu le va merge bine în căsnicie. La rând dom’le ce atâta grabă!
Tot aşa doua înmormântări nu trebuie să treacă una după alta, că va mai trage pe cineva dupa ea!! Sâc!
Dacă nu-i deslegi mortului picioarele, va merge împiedicat pe lumea cealaltă. Săracu’!
Dacă moarta nu are pălărie lânga cap, va merge descoperita dincolo. Acu depinde unde se duce...la cald...la frig!
Dacă pronunţi aceleaşi cuvinte simultan cu interlocutorul tău, va muri un...evreu! Eh, dacă ştiau Cananitii...
Şi multe altele. Dar de unde vin aceste prejudecăţi: din străfundurile istoriei, şi sunt mare parte din ele transmise pe cale orala. Bătrânii satului sunt experţi în prejudecăţi. Prejudecăţile vin marea lor majoritate din lipsa cunoaşterii, ignoranţă şi obiceiuri bătrâneşti. Asta e, ce sa-i faci. Şi mulţi vor avea astfel de prejudecaţi până Domnul îi va deştepta şi vor înţelege că: Oricum ar fi, tot cum vrea Domnul e!
Mihai Ghiurtu

Comentarii

Postări populare